søndag 25. januar 2009

Børsen hentet seg inn

Oljeaksjene ledet an i sluttspurt på Wall Street.


Dårlige tall, på både makro og selskapssiden samt de vedvarende bekymringene knyttet til banksektoren, ga en vanskelig start for investorene torsdag. Men etter en dårlig morgen, begynte indeksene å hente seg inn, og dagen endte blandet, med Dow Jones i minus og Nasdaq i pluss.

Oljeserviceaksjene var blant de sterkeste, og steg i takt med oljeprisen fredag.

For uken som helhet ble tallene røde. Dow Jones og S&P 500 falt drøyt 2 prosent siden sist fredag, Nasdaq drøyt 3 prosent. Det er den tredje negative børsuken på rad.

GE falt Før åpning la et av verdens største industriselskap General Electric, frem sine kvartalstall som landet på forventingene. Samtidig advarte GE om at 2009 vil bli et ekstremt vanskelig år og at det hersker ekstrem usikkerhet om de økonomiske utsiktene.

General Electric fikk et nettoresultat på 3,72 milliarder dollar i fjerde kvartal. Det tilsvarer 36 cents per aksje og er en nedgang på 44 prosent fra 6,7 milliarder og 68 cents per aksje i fjerde kvartal året før.

Ifølge Thomson One ventet analytikerne et resultat per aksje på 37 cents av en omsetning på 50 milliarder dollar.

Omsetningen falt til 46,2 milliarder dollar fra 48,5 milliarder dollar i fjerde kvartal 2007.

- GE representerer hele markedet. GE er bjellesau fordi de opererer i nesten alle segmenter av markedet, og det er ingen segmenter man kan se på og si at det ser bra ut nå. I snitt sier selskapene at de venter et meget, meget utfordrende år, og det er det som forsårsaker problemet, sier sjefstrateg Paul Mendelsohn ved Windham Financial Services til nyhetsbyrået Reuters.

GE-aksjen falt 11 prosent.


Dagens nøkkeltall:

Dow Jones -0,56% til 8.077,40

Nasdaq +0.81% til 1.477,29

S&P 500 +0,02% til 827,68




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar