tirsdag 10. februar 2009

Comeback for Oslo Børs

Ender Oslo Børs i pluss i dag? Vi ser ikke bort i fra det


Oslo Børs har hentet inn hele fallet Ved 13.30-tiden er hovedindeksen ned 0,1 prosent til 240,10 poeng. På det meste var børsen ned 2,3 prosent. De fleste Europa-børsene er fortsatt negative. Det samme er amerikanske futures.

Følg med på TV-sendingen klokken 16:05. Bank 2s Jon H. Nordbrekken er dagens gjest. Han vil blant annet svare på hvordan banksituasjonen påvirker vanlige folk.

Oljeprisen er for alvor på vei opp igjen. Et fat nordsjøolje med levering i mars går for 47,42 dollar fatet, opp tre prosent. WTI-oljen, den amerikanske lettoljen, er tilbake over 40 dollar fatet. Den går nå for 40,71 dollar per fat, opp 3,2 prosent. StatoilHydro er ned 0,7 prosent til 122,80 kroner.

Tunge aksjer som Yara, Seadrill, REC og Hydro faller 1,2-2,9 prosent.

NattoPharma er en av dagens store vinnere med en oppgang på 14,4 prosent til 3,41 kroner. Aksjen stiger på nyheten om at selskapet harinngått langsiktige distribusjons-, markedsførings- og lisensavtaler med det verdensledende selskapet Danisco.

DnB NOR Markets oppgraderer EMGS fra hold til kjøp. Aksjen stiger 17,5 prosent til 4,70 kroner. Repant og Exense stiger også over 10 prosent, men volumene er små.

Telenor er det store lyspunktet med en oppgang på 3,1 prosent til 44,65 kroner. Konkurrenten Tele2 la frem bedr tall enn ventet i morges. Onsdag morgen skal Telenor i aksjon.

- Det er relativt bred enighet om at de underliggende tallene for fjerde kvartal bli ganske bra, primært fordi valuta har utviklet seg relativt gunstig for Telenor i kvartalet, sier analytiker Martin Hoff i Arctic Securities til Reuters.

Fred. Olsen Production la frem tall i dag. Markedet reagerer med å sende aksjen ned 9,1 prosent til 4,99 kroner.

Berge Gerdt Larsens Petromena steg kraftig mandag på meldingen om et bud på selskapets rigger. Tidligere har lignende meldinger endt i ingenting. Aksjen faller uansett 10,4 prosent til 1,29 kroner.

Foreløpig er det omsatt verdipapirer for 2,4 milliarder kroner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar